Werkzaamheden in de fruitbongerd


Renoveren van rijpaden

Met onze renoveermachine bestaat de mogelijkheid om in één werkgang de gevormde sporen te dichten. Tijdens de tweede werkgang wordt het rijpad verhoogd en tevens wat graszaad bij gezaaid.

Voordeel van deze methode is dat 70 tot 80% van de oude zoden ook weer gaat groeien, zodat na 6 tot 8 weken weer een stevige grasmat verkregen kan worden.

inzaaien en profileren van rijpaden

Voor het gras inzaaien tussen fruitbomen beschikken wij over de mogelijkheid om het toekomstige rijspoor te verhogen, zodat er minimale kans bestaat op latere insporing.

Versnipperen fruitbongerd

Voor het versnipperen van de fruitbongerd beschikken wij over een tweeal machines. Voor het versnipperen van staande fruitbomen en bedden gebruiken wij een grote machine van 320 pk in combinatie met een versnipperaar van 2,25 meter werkbreedte.

Voor bomen te versnipperen tussen de betonpalen gebruiken wij een kleinere machine waarvan de werkbreedte 2 meter is. We beschikken hiervoor over een trekker van 200 pk, die tussen de palen kan werken. Wel is het nodig om vooraf de bomen te rooien en tussen de palen te leggen.

Stroken spitten

Voor het stroken spitten voor nieuwe inplant in het fruit beschikken wij over een machine van 1,20 werkbreedte. Voordeel van deze methode is, dat eventueel boompalen uitgereden kunnen worden over de vaste grond.

Ook bestaat de mogelijkheid om volvelds te spitten. HIerbij gebruiken wij respectievelijk machines van 2,5 en 3 meter breed.

Stel een vraag